Project Description

Last van stress of op zoek naar innerlijke rust en een goede balans tussen lichaam en geest?               

Iedereen is tegenwoordig ‘druk’. We rennen van hot naar haar en soms lijkt het alsof we steeds meer aan het overleven zijn in plaats van te leven. Bosjes mensen vallen om door stress of een burn-out. Regelmatig nemen we ons daarom voor om wat meer momenten voor ons zelf te nemen en te ontspannen. Vaak komt daar echter maar weinig van terecht.

Herken je dit? Misschien is Qigong dan iets voor jou.  

Qigong kun je zien als een actieve vorm van mediteren om zo lichaam en geest met elkaar in balans te brengen en gezond te houden, zodat je vitaal en energiek in het leven kunt staan. De oefeningen zijn rustig, eenvoudig en door iedereen uit te voeren en zijn dus ook geschikt voor ouderen of mensen met een fysieke beperking. Diepe ontspanning en rust is het cadeautje dat je ervoor terug krijgt.

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek onderbouwt, dat mediteren en mindfullness een positief effect heeft. Zo toont recentelijk onderzoek van bijvoorbeeld Sara Lazar aan de Harvard universiteit aan, dat mediteren met name hersengebieden positief stimuleert die te maken hebben met zintuiglijk waarnemen, emotieregulatie, besluitvorming, geheugen, leren, empathie en stress. Deze positieve effecten zijn al na een paar weken van oefenen meetbaar.

Qigong ondersteunt ook bij:                                                                    

  • Het verbeteren van je slaap 

Qigong ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen hebben een bewezen effect op insomnie,   slaapapneu en andere slaapstoornissen.

  • Het verbeteren van je spijsvertering

Qigong oefeningen stimuleren de beweging van Qi en bloed in de meridianen en de gekoppelde spijsverteringsorganen, zodat ze optimaal functioneren

  • Winterhanden en wintervoeten

Qigong verbetert de bloedsomloop en zorgt ervoor, dat het lichaam beter kan herstellen. De verbeterde bloedsomloop zorgt ook voor een betere toevoer naar  koude handen en voeten en verwarmt ze beter

  • Het stimuleren van het immuunsysteem

Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat mensen die regelmatig Qigong beoefenen, grotere hoeveelheden monocyten en lymfocyten aanmaken. Deze twee varianten van witte bloedlichaampjes vormen samen het grootse onderdeel  van het lymfatisch immuunsysteem.

Het is dan ook niet voor niets, dat miljoenen mensen over de hele wereld Qigong beoefenen. Een goede gezondheid van lichaam en geest is namelijk je meest kostbare bezit!

Ken je iemand of heb je zelf interesse en wil je zelf ervaren wat Qigong voor jou kan doen?

klik HIER en vul het contactformulier in voor meer informatie of om je in te schrijven voor een

 

De lesdagen en tijden zijn op woensdag van 19.30 – 21.00 en op donderdag van 10.00 – 11.30

Hartelijke groet, Ed