Zhineng Qigong: werken aan een ontspannen lichaam en geest

Op zoek naar innerlijke rust en een goede balans tussen lichaam en geest?                

Iedereen is tegenwoordig ‘druk’. We rennen van hot naar haar en soms lijkt het alsof we steeds meer aan het overleven zijn in plaats van te leven. We ervaren veel stress en zien mensen bij bosjes omvallen door burn-outs. Regelmatig nemen we ons daarom voor om wat meer momenten voor ons zelf te nemen en te ontspannen. Vaak komt daar echter maar weinig van terecht.

Herken je dit? Misschien is Zhineng Qigong dan iets voor jou.  

Zhineng Qigong kun je zien als een actieve vorm van mediteren om zo lichaam en geest met elkaar in balans te brengen en gezond te houden, zodat je vitaal en energiek in het leven kunt staan. De oefeningen zijn rustig, eenvoudig en door iedereen uit te voeren. Diepe ontspanning en rust is het cadeautje dat je ervoor terug krijgt.

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek onderbouwt, dat mediteren en mindfullness een positief effect heeft. Zo toont recentelijk onderzoek van bijvoorbeeld Sara Lazar aan de Harvard universiteit aan, dat mediteren met name hersengebieden positief stimuleert die te maken hebben met zintuiglijk waarnemen, emotieregulatie, besluitvorming, geheugen, leren, empathie en stress. Deze positieve effecten zijn al na een paar weken van oefenen meetbaar.

Het is dan ook niet voor niets, dat miljoenen mensen over de hele wereld Qigong beoefenen. Een goede gezondheid van lichaam en geest is namelijk je meest kostbare bezit!

Ken je iemand of heb je zelf interesse en wil je zelf ervaren wat Zhineng Qigong voor jou kan doen?

klik HIER en vul het contactformulier in om je in te schrijven voor een 

Hartelijke groet, Ed

 

Behandeling van nekpijn en schouderklachten

Bekijk het artikel over nek – en schouderklachten
Bekijk de video van Jolanda Braspenning